7:00 - zajtrk
8:00 -Pozdravni govor direktorja AKZNja. Nato so nas
razdelili v 4 skupine, dve angleški in dve nemški. Vsi trije smo v tretji
skupini. Pa še trije tunizijci, dva egipčana, dva poljaka, španka, nizozemka,
bangladeš in en kupec nemcev. Tu so pa tudi predstavniki Kenije, Gane,
Japonske, Kanade, ZDA,… Ampak največ težav s imeli pri izgovorjavi
štempetovga imena J
Od danes ga kličem Anzi.
10:00 – odmor
10:30 – Prva delavnica po skupinah na temo: Challenges of
Civil Protection. Znotraj skupine smo se razdelili v 4 skupine in potem smo po
skupinah izdelovali 4 plakate. Vsaka skupina je na enem plakatu delala 20
minut. Teme plakatov:
-
Climate changes (podnebne spremembe)
-
Dependency and vulnerability (odvisnost in
ranljivost)
-
Alteration of international political conditions
(?! Nejki tazga se mi zdi…skratka nejki političnega)
-
Demography and urbanization (demografija in
urbanizacija)
V skupini smo bili s tunizijcem Heidijem in z Lokmanom iz
Bangladeša. Vam zagotavljam, da smo svoj del naloge opravili z odliko.
Ob 12:30 nas je čakalo (precej obilno) kosilo, za jim kratka pavza, nato pa hitro nazaj v skupine.
13:30 Vsaka skupina je morala
iz 4ih plakatov na isto temo sestaviti en skupen plakat, katerega smo potem ob
14:30 tudi predstavili pred vsemi 70imi udeleženci in predavatelji.
15:30 – odmor
16:00 – 18:00: Prvo predavanje na temo: Critical
infrastructure.
Priznam, da sem zadnje minute komaj še gledala. Tudi zato, ker je bla predavateljica na momente kar malo neposlušljiva.
Za vrhunec, pa smo si morali danes večerjo pripraviti sami.
Tokrat so nas razdelili v 10 skupin in vsaka je morala pripraviti en del večerje.
Vse to veselje je trajalo slabi dve uri samega pripravljanja. Je bilo pa sila zabavno
gledat Štempeta, ki je dve uri lupil česen, pa ga sekljal, pa rezal jabolka in
pomaranče, pa sekljal drobnjak. S Fidlom sva svoje delo zaključla v prvih 15ih
minutah in sva preostanek časa porabila za opazovanje štempetovih spretnosti.
Neprecenljivo.
Glede na udeležbo na jutrišnjih predavanjih pa bomo videli
koliko užitno hrano smo danes pripravili.
Ni komentarjev:
Objavite komentar