nedelja, 23. junij 2013

ALL BLACKS v FRANCE

Ma sej ne vejm kaj bi rekla o tem rugbyu. Se mi zdi da se fantje preveč (za brezveze) mečejo po tleh in včasih dobiš občutek da bi mogli ta šport kvalificirat kakor eno izmed disciplin borilnih veščin. Doktor ekipe je več časa na igrišču kot večina igralcev in v 80ih minutah sem videla več krvi kot bi si jo želela. All blacksi so enemu Francozu uspešno zlomili nos že po prvi minuti igranja, ampak se ni zdelo kot da bi bilo to ne vem kako zelo sporno za sodnike, tekmovalce niti gledalce.

Sama igra se ne zdi (po mojem mnenju) nič kaj razburljiva – vsaj šest igralcev se na tleh preriva za žogo in vsi ostali čakajo na žogo. Tisti redki momenti ko jim uspe zalaufat proti golni črti je za en kratek moment zanimivo, dokler ne priteče eden od nasprotnikov in zbije reveža po tleh. In potem je spet čas za doktorje. Navijači so bili zelo tiho v prvem polčasu in malo glasnejši v drugem, slišati je bilo le par Francozov iz zadnjih vrst, ampak po besedah možakarja na moji desni je bila igra zelo razburljiva in atmosfera zelo napeta. Na srečo sem na levi strani imela še enega možakarja, ki mi je z največjem veseljem povedal celotno statistiko za vsakega All Blacksa posebej in mi tudi razložil pravila igre. Sedela sem na prehodu, tik za klopjo All Blacksov in očitno imajo navado, da se trenerji in poškodovani igralci prosto sprehajajo med gledalci. Možakar ki je sedel za mano me je med polčasom potrepljal po rami in me vprašal če je to moja prva rugby tekma. Odgovorila sem mu ali je res tako očitno da sem prvič tu, pa mi je rekel, da je pravkar mimo mene šla celotna ekipa trenerjev in nekaj igralcev in da jih nisem niti pogledala. Ko sem se ozrla nazaj sem res videla celo četico možakarjev v gvantih. Eh no...se zgodi ;)

V ozadju je mogočni Mount Taranaki. Zgleda kot da bi bil narisan na zadnjo steno stadiona.



Ko izvajajo žogo iz auta, dvignejo soigralca, da lažje ulovi žogo. 


To je en del igre, ki ga še vedno ne razumem. A kdo ve zakaj se treba prerivat in si žogo podajat med nogami? Zgleda namreč zelo boleče...

Kaj nej škwda lejpeh, mladeh fantu? ;)


Zmaga za All Blackse!!!

Pa še slavna haka:





3 komentarji:

  1. a oni nimajo vseh unih šlemov kot američani in niso 2 m v rame zarad vseh unih ščitnikov? :D :D mati mila :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma kaki šlemi....bolj si krvav in polomljen na koncu večji car si! In to začnejo že kot mali mulci...vsako nedeljo imajo v vseh mestih rugby turnirje in pole se ta mali vsi krvavi šetajo sez sladoledi v roki po mesti in zraven starši celi ponosni na svoje sinove ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. pfffffffffff ojej. ma sam d je veselje ;)

    OdgovoriIzbriši